Advertisement
Buget: 40 lei
Ingrediente:
- 500 g file macrou (am folosit congelat)
- doua cepe
- doi morcovi
- 500 ml lapte
- un kg cartofi
- 400 g mazare
- o lamaie
- doua linguri faina
- doua linguri mustar
- 300-400 g spanac
- 200 g creveti decorticati
- 40 g parmezan
- doua linguri ulei masline extravirgin
- sare
- piper.
Timp de preparare:
aprox. 90 min.
Portii: 5
Mod de preparare:
1.Intr-o vas fierbem (in apa cu sare) cartofii curatati si
taiati in bucati.
2.Intr-o tigaie incapatoare (sau vas termorezistent) cu ulei
de masline calim ceapa (taiata nu foarte marunt) impreuna cu morcovii taiati
bucatele potrivite. Condimentam cu sare, piper si lasam la foc mic pana cand
cartofii s-au fiert.
3.Int-un alt vas punem pestele spalat bine dupa care adaugam
laptele. Lasam sa fiarba la foc mic
circa 20 minute.
4.Dupa ce cartofii s-au fiert ii pasam precum pireul,
adaugam coaja de la jumatate lamaie si completam cu mazarea spalata si
strecurata. Pasam pana cand mazarea devine cat mai marunta. Putem macina
mazarea si cu un blender pentru a o face cat mai fina, asemeni unei paste.
5.In tigaia cu ceapa si morcovii preparam un sos: Punem
laptele si condimentam cu sare si piper. Fierbem pana scade putin din sos dupa
care adaugam faina, mustarul si mai lasam 5-10 minute la foc mic. Completam cu spanacul
si amestecam ca sa se omogenizeze compozitia. Asezam pe rand crevetii, pestele,
zeama de lamaie, parmezanul iar deasupra amestecul de cartofi si mazare.
6.Lasam la cuptor 30-40 minute pana cand se rumeneste partea
de sus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu