luni, 1 februarie 2016

Placinta englezeasca cu peste si legume

Advertisement

Buget: 40 lei

Ingrediente:
- 500 g file macrou (am folosit congelat)
- doua cepe
- doi morcovi
- 500 ml lapte
- un kg cartofi
- 400 g mazare
- o lamaie
- doua linguri faina
- doua linguri mustar
- 300-400 g spanac
- 200 g creveti decorticati
- 40 g parmezan
- doua linguri ulei masline extravirgin
- sare
- piper.

Timp de preparare: aprox. 90 min.

Portii: 5

Mod de preparare:
1.Intr-o vas fierbem (in apa cu sare) cartofii curatati si taiati in bucati.
2.Intr-o tigaie incapatoare (sau vas termorezistent) cu ulei de masline calim ceapa (taiata nu foarte marunt) impreuna cu morcovii taiati bucatele potrivite. Condimentam cu sare, piper si lasam la foc mic pana cand cartofii s-au fiert.
3.Int-un alt vas punem pestele spalat bine dupa care adaugam laptele. Lasam sa fiarba la foc  mic circa 20 minute.
4.Dupa ce cartofii s-au fiert ii pasam precum pireul, adaugam coaja de la jumatate lamaie si completam cu mazarea spalata si strecurata. Pasam pana cand mazarea devine cat mai marunta. Putem macina mazarea si cu un blender pentru a o face cat mai fina, asemeni unei paste.
5.In tigaia cu ceapa si morcovii preparam un sos: Punem laptele si condimentam cu sare si piper. Fierbem pana scade putin din sos dupa care adaugam faina, mustarul si mai lasam 5-10 minute la foc mic. Completam cu spanacul si amestecam ca sa se omogenizeze compozitia. Asezam pe rand crevetii, pestele, zeama de lamaie, parmezanul iar deasupra amestecul de cartofi si mazare.
6.Lasam la cuptor 30-40 minute pana cand se rumeneste partea de sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu