marți, 2 februarie 2016

Briam

Advertisement

O reteta traditionala greceasca

Buget: 15 lei

Ingrediente:
- doua vinete medii
- o ceapa mare
- 2 catei usturoi
- un kg cartofi
- 400-500 g pasta tomate
-  un dovlecel mediu
- ½ legatura patrunjel
- 100 g feta
- oregano uscat
- 5 linguri ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 140 min.

Portii: 4-5

Mod de preparare:
1.Curatam si taiem cartofii (ca pentru natur). Fierbem cartofii pe jumatate timp de 15-20 minute, in apa cu sare.
2.Intr-un vas termorezistent, incapator sau tava mare adaugam pe rand: vinetele curatate si taiate cubulete medii, dovleceii taiati rondele de un cm grosime, cartofii fierti, ceapa taiata grosier, usturoiul feliute. Condimentam bine cu sare, piper si oregano. Punem pasta de tomate, uleiul de masline,o cescuta apa si amestecam bine.
3.Punem tava la cuptor timp de circa o ora si jumatate. Din cand in cand amestecam si stropim legumele cu sosul din tava pentru a se coace uniform.
4.Preparatul este gata cand legumele sunt rumenite bine, cartofii patrunsi. Inainte cu 5 minute de a scoate din cuptor mai completam cu bucatele feta si patrunjelul taiat marunt deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu