Advertisement
O reteta traditionala greceasca
Buget: 15 lei
Ingrediente:
-
doua vinete medii
-
o ceapa mare
- 2 catei usturoi
- un kg cartofi
- 400-500 g pasta tomate
- un
dovlecel mediu
- ½ legatura patrunjel
- 100 g feta
- oregano uscat
- 5 linguri ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.
Timp de
preparare total: aprox. 140 min.
Portii:
4-5
Mod de
preparare:
1.Curatam si taiem cartofii (ca pentru natur). Fierbem
cartofii pe jumatate timp de 15-20 minute, in apa cu sare.
2.Intr-un vas termorezistent, incapator sau tava mare
adaugam pe rand: vinetele curatate si taiate cubulete medii, dovleceii taiati
rondele de un cm grosime, cartofii fierti, ceapa taiata grosier, usturoiul
feliute. Condimentam bine cu sare, piper si oregano. Punem pasta de tomate,
uleiul de masline,o cescuta apa si amestecam bine.
3.Punem
tava la cuptor timp de circa o ora si jumatate. Din cand in cand amestecam si
stropim legumele cu sosul din tava pentru a se coace uniform.
4.Preparatul
este gata cand legumele sunt rumenite bine, cartofii patrunsi. Inainte cu 5
minute de a scoate din cuptor mai completam cu bucatele feta si patrunjelul
taiat marunt deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu