Advertisement
Buget: 21
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata de porc
- 1L sos de tomate
- ½ cana vin rosu demisec
- 3 linguri de pesmet
- doua oua
- o ceapa alba mica
- 3 bucatele usturoi
- o legatura patrunjel
- 4 frunze busuioc proaspat/uscat
- 3 frunze de dafin
- sare
- piper.
Timp
de preparare total: 60 min.
Portii:
6
Mod
de preparare:
1.Intr-un bol amestecam carnea tocata
cu ouale, usturoiul (dat prin razatoare), patrunjelul si condimentam cu sare si
piper. Treptat adaugam pesmetul pana cand obtinem o compozitie omogena. Formam
bilute de marime medie si prajim in ulei incins. Lasam chiftelele sa se scurga
de ulei pe un servet de bucatarie.
2.Intr-o oala calim ceapa timp de 2
minute si adaugam vinul. Completam cu busuiocul, foile de dafin si lasam pana
cand se evapora alcoolul din vas. Asezam chiftelele, punem sosul de tomate si
asteptam 2-3 minute ca aromele se se intrepatrunda.
3.Transferam tot intr-o tava sau vas
termorezistent si dam la cuptor pentru circa 15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu