luni, 8 februarie 2016

Chiftele marinate cu busuioc

Advertisement

Buget: 21

Ingrediente:
- 1 kg carne tocata de porc
- 1L sos de tomate
- ½ cana vin rosu demisec
- 3 linguri de pesmet
- doua oua
- o ceapa alba mica
- 3 bucatele usturoi
- o legatura patrunjel
- 4 frunze busuioc proaspat/uscat
- 3 frunze de dafin
- sare
- piper.

Timp de preparare total: 60 min.

Portii: 6

Mod de preparare:
1.Intr-un bol amestecam carnea tocata cu ouale, usturoiul (dat prin razatoare), patrunjelul si condimentam cu sare si piper. Treptat adaugam pesmetul pana cand obtinem o compozitie omogena. Formam bilute de marime medie si prajim in ulei incins. Lasam chiftelele sa se scurga de ulei pe un servet de bucatarie.
2.Intr-o oala calim ceapa timp de 2 minute si adaugam vinul. Completam cu busuiocul, foile de dafin si lasam pana cand se evapora alcoolul din vas. Asezam chiftelele, punem sosul de tomate si asteptam 2-3 minute ca aromele se se intrepatrunda.
3.Transferam tot intr-o tava sau vas termorezistent si dam la cuptor pentru circa 15 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu