miercuri, 3 februarie 2016

Tarta cu mere si scortisoara

Advertisement

Buget: 5 lei

Ingrediente:
- 6 mere
- 30 g unt
- 6 linguri zahar brun
- un varf de lingura scortisoara
- 250 g faina
- ½ cana apa
- un varf de sare.

Timp de preparare total: aprox. 50 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Preparam aluatul: amestecam faina cu sarea iar treptat adaugam apa. Dupa ce obtinem o compozitie omogena il aranjam intr-o folie alimentara si punem la congelator timp de 30 de minute.
2.Preparam umplutura: Intr-o tigaie topim untul impreuna cu zaharul brun si treptat adaugam merele taiate felii. Lasam 5 minute pe fiecare parte pana cand acestea se caramelizeaza. Intre timp punem scortisoara.
3.Asezam aluatul in tava de tarte. Completam cu feliile de mere si adaugam sosul obtinut deasupra.
4.Preincalzim cuptorul. Lasam la cuptor timp de 30 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu