sâmbătă, 13 februarie 2016

Omleta cu spanac si ciuperci

Advertisement

Buget: 11 lei

Ingrediente:
- 4 oua
- 200-300 g spanac
- 5 ciuperci champignon medii
- 4 rosii cherry
- o mana patrunjel
- doua fire ceapa verde
- o crenguta cimbru
- 4 linguri vin alb
- 3 lingurite ulei de masline
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 30 min.

Portii: 2

Mod de preparare:
1.Taiem ceapa verde rondele. Intr-o tigaie calim 2-3 minute parte alba a cepei in uleiul de masline. Punem ciupercile taiate rondele si mai lasam la calit timp de circa 5 minute. Adaugam cimbrul, vinul si asteptam pana cand sosul scade. Inainte sa luam de pe foc completam cu spanac si acoperim cu un capac.
2.Separat, intr-o farfurie adanca, batem ouale impreuna cu un strop de apa pentru ca omleta sa fie pufoasa. Condimentam cu sare, piper si asezam intr-o alta tigaie incinsa cu ulei de masline.
Asteptam 3 minute si intoarcem ouale pe cealalta parte. Presaram ceapa verde si patrunjelul taiat marunt deasupra, inchidem omleta (foto) si o luam de pe foc.
3.Servim impreuna cu ciupercile, spanacul si rosiile taiate in patru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu