joi, 18 februarie 2016

Conopida cu broccoli gratinate si parmezan

Advertisement

Buget: 20 lei

Ingrediente:
- 500 g broccoli (am folosit proaspat)
- 1 kg conopida (am folosit proaspata)
- 3 linguri unt
- 4 linguri faina alba
- 400 ml lapte
- 2 bucatele usturoi
- 80 g parmezan
- 3-4 felii paine
- o foaie dafin
- doua fire cimbru
- o lingura ulei de masline
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 80 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Intr-o tigaie topim untul iar dupa aceea punem usturoiul taiat feliute, foaia de dafin si faina. Adaugam treptat laptele si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Completam cu broccoli taiat bucati medii, acoperim tigaia cu un capac si asteptam circa 15 min pana cand se patrunde. Luam de pe foc iar intr-un blender mixam bloccoli pana cand devine o pasta.
2.Curatam blender-ul si punem painea cu cimbrul si uleiul de masline. Mixam pana maruntim painea.
3.Intr-o tava sau vas termorezistent asezam conopida taiata si ea bucati medii, sare, piper,  pasta de broccoli, parmezanul iar deasupra painea aromata.
4.Bagam la cuptor aproximativ 45 de minute pana cand preparatul se rumeneste deasupra si este gatit inauntru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu