Advertisement
Buget: 20
lei
Ingrediente:
- 500 g
broccoli (am folosit proaspat)
- 1 kg
conopida (am folosit proaspata)
- 3
linguri unt
- 4
linguri faina alba
- 400 ml
lapte
- 2
bucatele usturoi
- 80 g
parmezan
- 3-4
felii paine
- o foaie
dafin
- doua
fire cimbru
- o
lingura ulei de masline
- sare
- piper.
Timp de
preparare total: aprox. 80 min.
Portii: 4
Mod de
preparare:
1.Intr-o
tigaie topim untul iar dupa aceea punem usturoiul taiat feliute, foaia de dafin
si faina. Adaugam treptat laptele si amestecam energic sa nu se formeze
cocoloase. Completam cu broccoli taiat bucati medii, acoperim tigaia cu un
capac si asteptam circa 15 min pana cand se patrunde. Luam de pe foc iar
intr-un blender mixam bloccoli pana cand devine o pasta.
2.Curatam
blender-ul si punem painea cu cimbrul si uleiul de masline. Mixam pana maruntim
painea.
3.Intr-o
tava sau vas termorezistent asezam conopida taiata si ea bucati medii, sare,
piper, pasta de broccoli, parmezanul iar deasupra painea aromata.
4.Bagam
la cuptor aproximativ 45 de minute pana cand preparatul se rumeneste deasupra
si este gatit inauntru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu