Advertisement
Am fost uimit pur si simplu de acest
preparat. Condimentele, iutimea, aromele transforma radical puiul in ceva
divin. Cu siguranta trebuie sa incercati aceasta reteta.
Buget: 32 lei
Ingrediente:
- 8 copane de pui
- 2 cepe
- o mana de patrunjel
- 4 bucatele usturoi
- un ardei iute
- 2 ardei grasi galbeni
- o linguta miere
- o lingura praf curry
- o lingura praf ghimbir (este mai bun
cel proaspat)
- o lingura praf turmeric
- 200 g pasta de tomate
- 400 g naut
- o lime
- ulei de masline
- sare
- piper.
Timp
de preparare total: aprox. 1h 45 min.
Portii:
4
Mod
de preparare:
1.Pregatim nautul: Intr-un vas cu apa
rece il tinem 12 ore. Inainte de a-l gati il fierbem intr-un vas pana se
inmoaie.
2.Curatam si taiem cat mai marunt
cepele, usturoiul, ardeiul gras si ardeiul iute. Amestecam intr-un bol impreuna
cu patrunjelul tocat marunt, mierea, ghimbir, turmeric, curry si tocam un mixer
pana ce obtinem o pasta.
3.Intr-o tigaie cu ulei de masline
punem puiul si il lasam sa se rumeneasca timp de circa 10 min. Scoatem puiul pe
un servet de bucatarie.
4.Eliminam uleiul din tigaie, punem
pasta si o cana de apa. Completam cu nautul scurs, asteptam ca apa sa scada
putin dupa care punem si pasta de tomate. Condimentam cu sare, piper si
amestecam bine. Readucem puiul in tigaie sau daca tigaie e prea mica transferam
totul intr-o tava sau vas termorezistent si acoperim cu o folie de aluminiu.
5.Lasam la cuptor timp de aproximativ o
ora pana cand sosul se ingroasa si puiul este patruns.
6.Inainte de a servi stoarcem limeta in
fiecare farfurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu