vineri, 26 februarie 2016

Rulada de vara cu pui si legume

Advertisement

Buget: 19 lei

Ingrediente:
- un pachet foietaj (450 g)
- 500 g piept de pui
- un ardei gras rosu
- o ceapa rosie mare
- 200 g fasole neagra boabe la borcan
- 150 g mozzarella
- coriandru boabe
- chimin
- ½ legatura patrunjel verde
- un ou
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 90 min.

Portii: 4-5

Mod de preparare:
1.Taiem pipetul de pui bucatele si il condimentam bine cu sare si piper. Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline calim carnea asezonata cu coriandru si chimin (zrdobite intr-un mojar). Punem ceapa, ardeiul, taiate marunt si asteptam pana cand puiul s-a patruns si legumele au devenit mai moi. Tragem tigaia de pe foc si lasam la racit.
2.Intindem foietajul si adaugam: puiul cu legumele, fasolea, branza taiata rondele, patrunjelul tocat marunt. Rulam aluatul si il inchidem pe partile laterale.
3.Intr-o tava sau vas termorezistent, uns su ulei de masline, asezam rulada si o ungem cu oul batut.
4.Dam la cuptor aproximativ 25-30 minute pana cand se rumeneste frumos si preparatul este gata. In timpul in care se coace intepam aluatul in cateva locuri pentru a nu se desface.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu