Advertisement
Buget: 8 lei
Ingrediente:
Pentru gnocchi:
- 3 cartofi fierti
- un ou
- 250 g faina alba
- un varf cutit de nucsoara
- sare
- piper.
Pentru sos:
- ulei de masline
- 4 bucati usturoi
- 50 g masline verzi
- 30 parmezan
- 100 g rosii cherry
- 6 bucati ciuperci
- sare
- piper.
Timp
de preparare total: 60 min.
Portii:
4
Mod
de preparare:
1.Preparam gnocchi: Intr-un castron se
dau prin razatoare cartofii fierti. Adaugam oul impreuna cu faina, nucsoara, sarea
si amestecam incet pana obtinem aluatul. Pe o tabla de lemn intindem aluatul in
forma unor betisoare si le taiem cubulete. Intre timp punem la fiert o oala cu
apa, sare (pe foc mic) si pregatim o alta oala cu apa rece. Treptat adaugam
pastele in apa clocotita si cand revin la suprafata sunt gata. Le transferam in
apa rece dupa care le lasam la scurs pe un servet de bucatarie.
2.Intr-o tigaie incinsa cu ulei de
masline punem usturoiul taiat feliute si lasam un minut. Apoi transferam
ciupercile taiate feliute, asezonam cu sare, piper si asteptam 5-10 minute
pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Completam cu maslinele taiate in doua,
rosiile taiate in patru si mai lasam aproximativ 10 minute.
3.In sos adaugam gnocchi pentru cateva
minute iar preparatul este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu