sâmbătă, 20 februarie 2016

Gnocchi de casa cu sos de usturoi si masline

Advertisement

Buget: 8 lei

Ingrediente:
Pentru gnocchi:
- 3 cartofi fierti
- un ou
- 250 g faina alba
- un varf cutit de nucsoara
- sare
- piper.
Pentru sos:
- ulei de masline
- 4 bucati usturoi
- 50 g masline verzi
- 30 parmezan
- 100 g rosii cherry
- 6 bucati ciuperci
- sare
- piper.

Timp de preparare total: 60 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Preparam gnocchi: Intr-un castron se dau prin razatoare cartofii fierti. Adaugam oul impreuna cu faina, nucsoara, sarea si amestecam incet pana obtinem aluatul. Pe o tabla de lemn intindem aluatul in forma unor betisoare si le taiem cubulete. Intre timp punem la fiert o oala cu apa, sare (pe foc mic) si pregatim o alta oala cu apa rece. Treptat adaugam pastele in apa clocotita si cand revin la suprafata sunt gata. Le transferam in apa rece dupa care le lasam la scurs pe un servet de bucatarie.
2.Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline punem usturoiul taiat feliute si lasam un minut. Apoi transferam ciupercile taiate feliute, asezonam cu sare, piper si asteptam 5-10 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Completam cu maslinele taiate in doua, rosiile taiate in patru si mai lasam aproximativ 10 minute.
3.In sos adaugam gnocchi pentru cateva minute iar preparatul este gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu