Advertisement
Buget: 23 lei
Ingrediente:
- 500-600 g carne tocata vita-porc
- 4 morcovi
- 50 g branza feta
- 30 g parmezan
- un ou
- 2-3 ardei iuti (dupa preferinte)
- o ceapa rosie
- un catel usturoi
- 5 rosii (sau 500 g pasta tomate)
- o crenguta cimbru
- 3 linguri oregano uscat
- o felie paine inmuiata in apa
- 2-3 linguri faina
- ulei masline
- sare
- piper.
Timp de preparare
total: aprox. 60 min.
Portii: 4
Mod de preparare:
1.Curatam si taiem morcovii in patru pe lungime. Ii punem
intr-o tava cu ulei de masline, crenguta de cimbru deasupra si lasam la cuptor
15 min.
2.Intr-un vas punem carnea, branza zdrobita in maini,
jumatate din cantitatea de oregano, oul, felia de paine, sare si piper.
Amestecam bine pana cand compozitia se omogenizeaza iar dupa aceea o modelam
intr-o bila mai mare.
3.Scoatem tava cu morcovii iar in mijloc punem mix-ul de
carne si putin ulei de floarea soarelui peste si in tava. Mai lasam 30 minute
la cuptor.
4.Intre timp preparam sosul: Intr-o tigaie cu ulei de
masline calim ardeii iuti (curatati de seminte si taiati pe lungime) impreuna
cu restul de oregano, ceapa si usturoiul taiate marunt timp de 10 minute. Punem
peste rosiile date prin razatoare (sau pasta de tomate), faina si lasam sa
fiarba la foc mic pana cand se patrunde carnea. Daca sosul e prea subtire mai
adaugam faina.
5.Scoatem tava si adaugam sosul in jurul carnii iar peste
parmezanul, morcovii si ardeii. Lasam 10-15 min la cuptor pana ce carnea se
rumeneste.
Mentiuni: Putem
servi impreuna cu paste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu