duminică, 31 ianuarie 2016

Rulada din carne in sos de rosii

Advertisement

Buget: 23 lei

Ingrediente:
- 500-600 g carne tocata vita-porc
- 4 morcovi
- 50 g branza feta
- 30 g parmezan
- un ou
- 2-3 ardei iuti (dupa preferinte)
-  o ceapa rosie
- un catel usturoi
- 5 rosii (sau 500 g pasta tomate)
- o crenguta cimbru
- 3 linguri oregano uscat
- o felie paine inmuiata in apa
- 2-3 linguri faina
- ulei masline
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 60 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Curatam si taiem morcovii in patru pe lungime. Ii punem intr-o tava cu ulei de masline, crenguta de cimbru deasupra si lasam la cuptor 15 min.
2.Intr-un vas punem carnea, branza zdrobita in maini, jumatate din cantitatea de oregano, oul, felia de paine, sare si piper. Amestecam bine pana cand compozitia se omogenizeaza iar dupa aceea o modelam intr-o bila mai mare.
3.Scoatem tava cu morcovii iar in mijloc punem mix-ul de carne si putin ulei de floarea soarelui peste si in tava. Mai lasam 30 minute la cuptor.
4.Intre timp preparam sosul: Intr-o tigaie cu ulei de masline calim ardeii iuti (curatati de seminte si taiati pe lungime) impreuna cu restul de oregano, ceapa si usturoiul taiate marunt timp de 10 minute. Punem peste rosiile date prin razatoare (sau pasta de tomate), faina si lasam sa fiarba la foc mic pana cand se patrunde carnea. Daca sosul e prea subtire mai adaugam faina.
5.Scoatem tava si adaugam sosul in jurul carnii iar peste parmezanul, morcovii si ardeii. Lasam 10-15 min la cuptor pana ce carnea se rumeneste.

Mentiuni: Putem servi impreuna cu paste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu