Advertisement
Buget: 20 lei
Ingrediente:
- 2 pastravi mijlocii eviserati
- 30 g unt
- ¼ legatura patrunjel
- o lamaie
- o ceapa mica
- 3 bucatele usturoi
- ulei de masline
- sare
- piper.
Timp de preparare
total: aprox 75 min.
Portii: 2
Mod de preparare:
1.Curatam de solzi pestele, il spalam si stergem cu un
prosop de bucatarie. Condimentam pastravii cu sare si piper pe toate partile,
inclusiv in interior.
2.Ungem burta pestilor cu unt dupa care adaugam: patrunjelul
tocat marunt, 2 felii lamaie pentru fiecare peste, sucul de la un sfert de
lamaie, ceapa taiata rondele, usturoiul taiat marunt si ulei de masline.
3.Intr-o tava punem o cana de apa si deasupra invelim cu o
folie de aluminiu. Completam cu inca o jumatate de cana apa (pentru a nu se
arde folia) si aranjam pestii in tava cu 2 felii lamaie pe fiecare. Stropim cu
ulei de masline si lasam circa 30-35 minute la cuptor.
Mentiuni: Se
poate servi alaturi de cartofi natur.
Eu am cumparat patravi eviscerati. Daca foloseam
intregi bugetul era mai mic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu