marți, 19 ianuarie 2016

Fajitas de pui cu salsa de rosii

Advertisement

O reteta inspirata de la Jamie Oliver

Buget: 22 lei

Ingrediente:
- un piept de pui mare (circa 700-800g)
- un ardei gras rosu mare
- doua cepe rosii
- 3-4 linguri boia dulce/iute
- doua linguri seminte chimion
- doua limes (lamai verzi)
- un ardei iute mediu
- 300-400g rosii cherry
- o mana patrunjel
- ulei de masline
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 75 min.

Portii: 3-4

Mod de preparare:
1.Spalam pieptul si il punem intr-o farfurie sa se scurga de apa. Dupa aceea il taiem in fasii medii pe lungime. Taiem ceapa rondele si ardeiul fasii.
2.Punem intr-un bol/oala puiul, boia, chimion-ul maruntit intr-un mojar (sau cu o lingura pe un tocator), sare, piper, sucul de la o lime si ulei de masline. Amestecam bine si lasam 5 minute.
3.Intre timp pregatim salsa: ardeiul iute taiat marunt, rosiile taiate in patru, patrunjel, piper, sucul de la o jumatate lime.
4.Intr-o tigaie unsa cu ulei de masline adaugam continutul din bol. Lasam sa fiarba pana ce scade apa lasata de pui si legume. Completam cu sucul de la cealalta jumatate de lime si tragem tigaia deoparte.
5.Servim puiul cu salsa de rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu