luni, 18 ianuarie 2016

Penne cu piept de pui

Advertisement

Ingrediente:
- 600 g piept de pui
- 400 g penne
- un morcov
- o jumatate ceapa
- o tulpina telina
- 3 bucatele usturoi
- 2 crengute cimbru
- 2 frunze dafin
- un sfert ardei iute/chilli (optional)
- un pahar vin alb
- 50 g parmezan
- 4 linguri ulei de masline
- o mana patrunjel
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 75 min.

Portii: 5

Mod de preparare:
1.Fierbem pastele si le scurgem intr-o sita.
2.Intr-o tigaie cu uleiul de masline calim 5 minute morcovul, ceapa, telina (toate taiate cat mai marunt). Adaugam usturoiul zdrobit cu mana si reducem focul. Completam cu crengutele de cimbru si foile de dafin zdrobite in mana.
3.Punem pieptul de pui taiat marunt si lasam 5-10 minute pana cand prinde culoare iar dupa aceea vinul. Condimentam cu sare si asteptam ca vinul sa se evapore. Adaugam piper si 100 ml apa.
4.Lasam la foc mic aproximativ 40 minute, indepartam crengutele de cimbru si punem patrunjelul tocat marunt.
5.Servim pastele impreuna cu puiul, presarate cu parmezan deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu