Advertisement
Ingrediente:
- 600 g piept de pui
- 400 g penne
- un morcov
- o jumatate ceapa
- o tulpina telina
- 3 bucatele usturoi
- 2 crengute cimbru
- 2 frunze
dafin
- un sfert ardei iute/chilli (optional)
- un pahar vin alb
- 50 g parmezan
- 4 linguri ulei de masline
- o mana patrunjel
- sare
- piper.
Timp de preparare
total: aprox. 75 min.
Portii: 5
Mod de preparare:
1.Fierbem pastele si le scurgem intr-o sita.
2.Intr-o tigaie cu uleiul de masline calim 5 minute
morcovul, ceapa, telina (toate taiate cat mai marunt). Adaugam usturoiul
zdrobit cu mana si reducem focul. Completam cu crengutele de cimbru si foile de
dafin zdrobite in mana.
3.Punem pieptul de pui taiat marunt si lasam 5-10 minute
pana cand prinde culoare iar dupa aceea vinul. Condimentam cu sare si asteptam
ca vinul sa se evapore. Adaugam piper si 100 ml apa.
4.Lasam la foc mic aproximativ 40 minute, indepartam
crengutele de cimbru si punem patrunjelul tocat marunt.
5.Servim pastele impreuna cu puiul, presarate cu parmezan
deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu