luni, 4 ianuarie 2016

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Advertisement

Buget: 13 lei

Ingrediente:
- 1 kg ciuperci champignon
- doua cepe mari
- 200 ml smantana
- 50 ml lapte
- o lingura faina
- o lingurita boia
- un sfert legatura patrunjel
- doua linguri ulei
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 60 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Curatam ciupercile, le taiem felii si le spalam.
2.Intr-o tigaie calim ceapa taiata marunt 5 minute. Adaugam ciupercile si lasam pana ce scade apa care o lasa. Mai punem o jumatate cana apa, patrunjelul taiat marunt si condimentam cu sare si piper.
3.Alternativ preparam ingrosala: intr-un bol amestecam faina, boia, smantana, laptele pana obtinem o pasta potrivita (nici prea moale, nici prea tare). O adaugam peste ciuperci si amestecam la foc mic circa 5 minute.
4.Servim alaturi de mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu