Advertisement
Buget: 23 lei
Ingrediente:
- 10 copanele pui
- 1,5 kg cartofi
- 2 crengute rozmarin
- 3 lamai
- 5 bucatele usturoi
- 50 g unt
- o lingura miere
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.
Timp de preparare
total: aprox. 90 min.
Portii: 4
Mod de preparare:
1.Fierbem cartofii (curatati si taiati in doua) in apa cu
sare timp de 10-15 minute.
2.Pregatim sosul: Intr-un vas mai mic topim untul, adaugam
crengutele de rozmarin, usturoiul necuratat intreg zdrobit, zeama de la o
lamaie, mierea si lasam sa fiarba la foc mic.
3.Punem cartofii intr-o tava, condimentam cu sare, piper si
adaugam ulei de masline.
4.Intr-o alta tava adaugam puiul, sare, piper, sosul, o
lamaie felii si zeama de la ultima lamaie.
5.Introducem tavile la cuptor: cartofii pe compartimentul de
sus iar puiul jos. Lasam circa 50 minute timp in care intoarcem carnea pentru a
patrunde sosul. Daca sosul scade prea mult completam cu jumatate cana apa.
6.Servim cartofii copti impreuna cu puiul si o salata de
legume la alegere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu