marți, 26 ianuarie 2016

Piept de pui cu miere si cartofi copti

Advertisement

Buget: 19 lei

Ingrediente:
-un piept de pui (500-600 g)
- 4 cartofi
- coaja rasa de la o lamaie
- zeama stoarsa de la o lamaie
- 3 linguri mustar dijon
- 3 linguri miere
- o mana patrunjel
- piper proaspat macinat
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 120 min.

Portii: 2

Mod de preparare:
1.Spalam bine pieptul si il lasam la scurs pe un prosop de bucatarie.
2.Pregatim o marinata: Intr-un bol punem coaja, zeama, mustarul, mierea, piperul si amestecam pana cand compozitia devine ca o pasta. Adaugam puiul in marinata si ungem bine carnea. Punem carnea la frigider timp de 15-20 minute.
3.Intr-o tava cu ulei de masline asezam pieptul iar de jur-imprejur cartofii taiati in bucati mai mici. Lasam la cuptor circa o ora si un sfert timp in care stropim la fiecare 15 minute carnea cu marinata ramasa.
4.Inainte cu 5 minute de a scoate tava din cuptor adaugam patrunjelul taiat marunt deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu