Advertisement
Ingrediente:
- 2 copane de curcan (aproximativ 900 g)
- 10 bucatele de usturoi
- 2 cepe mari
- 3-4 frunze
dafin
- 2 morcovi
- 3 crengute rozmarin
- o crenguta cimbru
- ulei de masline
- sare
- piper.
Timp de preparare:
aprox. 110 min.
Timp de asteptare:
12-24 ore
Portii: 2
Mod de preparare:
1.Pregatim carnea pentru marinat: spalam, curatam bine
pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie. Crestam fiecare pulpa in 3-4
locuri si condimentam bine cu sare, piper. Ungem cu ulei de masline, cu
frunzele de rozmarin taiate marunt iar apoi punem crengutele de cimbru sub
piele. Lasam 12-24 ore la frigider timp in care le mai intoarcem de pe o parte
pe alta.
2.Dupa 12-24 ore scoatem pulpele. Intr-o tava cu ulei de
masline adaugam carnea cu foile de dafin si usturoiul in crestaturi. Completam
in jurul pulpelor cu morcovii taiati rondele, ceapa taiata in patru, restul de
rozmarin peste carne si doua cani de apa.
3.Lasam la cuptor carnea timp de 45 de minute pe fiecare
parte.
4.Ca si garnitura eu am folosit piure de cartofi si a fost
delicios.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu