joi, 28 ianuarie 2016

Tortilla de casa cu sos de avocado si ton

Advertisement

Buget: 15 lei

Ingrediente:
- 3 cepe rosii
- un avocado
- un ardei gras rosu
- un castravete fabio
- 250 g iaurt
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 90 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Pregatim aluatul pentru tortilla: amestecam 250 g faina, un praf de sare, 150 ml apa, doua linguri ulei de masline insistent pana obtinem o compozitie omogena. Formam bile medii ca marime si le asezam pe un platou.
2.Curatam ceapa si castravetele. Taiem ceapa felii cat putem de subtiri iar castravetelui ii scoatem samburii cu o lingurita. Dupa aceea taiem castravetele bucatele mai mici. Le punem impreuna intr-un bol, impreuna cu putina sare, o lingura de otet si amestecam bine.
3.Facem sosul de avocado: intr-un alt bol adaugam pulpa de avocado, iaurtul, sare si piper. Mixam ingredientele cu un blender pana ce compozitia devine pasta.
4.Din aluat formam lipiile si le coacem intr-o tigaie incinsa la foc mic, intorcandu-le frecvent de pe o parte pe alta. Le impaturim in doua si le scoatem pe o farfurie incapatoare.
5.Umplem tortilla cu: ceapa-castravetele, ardeiul taiat bucatele, sosul de avocado si tonul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu