joi, 21 ianuarie 2016

Gulii umplute si sos alb

Advertisement

Buget: 18 lei

Ingrediente:
- 6 gulii mai mici
- 500 g carne tocata vita/porc
- doua cepe
- doua linguri faina
- 500 ml lapte
- paprika dulce
- o legatura patrunjel
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper.

Timp de preparare total: 75 min.

Portii: 4

Mod de preparare:
1.Decojim guliile, scobim si spalam bine. Pastram miezul. In cazul in care guliile sunt mai tinere le oparim timp de 5 minute, le scurgem de apa si le lasam la racorit.
2.Pregatim umplutura: Intr-o tigaie calim ceapa taiata marunt in uleiul de masline. Adaugam carnea tocata si lasam pana cand aceasta isi schimba culoarea. Condimentam cu sare, piper, paprika si jumatate de legatura de matrunjel taiat marunt. Amestecam  ingredientele si luam tigaia de pe foc.
3.Ungem o tava cu ulei de masline, asezam guliile si le umplem cu compozitia din tigaie.
4.Preparam sosul: Tocam o ceapa marunt si o calim impreuna cu miezul. Condimentam cu sare,piper si adaugam faina. Lasam 2 minute si dupa aceea adaugam treptat laptele fierbinte pentru a nu se face cocoloase. La final punem dupa preferinte o lingura sau doua de smantana.
5.Incingem cuptorul. Turnam sosul peste gulii si bagam la cuptor timp de 60 minute.
6.Servim impreuna cu cealalta cantitate de patrunjel deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu