Advertisement
Ingrediente:
- 1,5 kg dovlecel
- doua tulpini telina
- 2 morcovi
- o ceapa rosie mare
- 5 bucatele usturoi
- o crenguta rozmarin proaspat
- 10 frunze
salvie
- o jumatate chilli
- o bagheta
- 50 g cascaval
- ulei de masline
- sare
- piper.
Buget: 14 lei
Timp de preparare
total: aprox 45 min.
Portii: 4-5
Mod de preparare:
1.Curatam dovlecelul de coaja, il spalam si taiem bucati.
2.Intr-o oala (cu putin ulei de masline) calim timp de 2-3
minute morcovii rondele, telina rondele, usturoiul taiat bucati mai mici,
ardeiul maruntit si frunzele de rozmarin. Completam cu dovlecelul si apa cat sa
acopere ingredientele. Punem capacul pe oala si lasam la fiert aproximativ 20 de
minute pana ce dovlecelul devine moale.
3.Cu un blender amestecam bine in supa pana in momentul in
care devine crema. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
4.Intr-o tigaie adaugam ulei de masline si punem salvia pentru
a aromatiza uleiul. Scoatem salvia afara dupa 2-3 minute si adaugam bagheta
taiata felii. Ungem fiecare parte si le scoatem deoparte. Razuim cascavalul
‘fata-verso’ pe fiecare felie si le rumenim bine in tigaie.
5.Servim supa alaturi de crutoanele de cascaval.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu