vineri, 11 decembrie 2015

Chiftelute din dovlecel

Advertisement

Buget: 13 lei

Ingrediente:

- 2 dovlecei
- 2 oua
- pesmet
- 3 felii paine
- 2 lingurite boia dulce
- patrunjel
- 2 catei usturoi
- ulei
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 30 min.

Portii: 4

Mod de preparare:  

1.Curatam dovleceii de coaja, scoatem samburii si ii dam prin razatoare. Transferam dovleceii intr-un bol si adaugam trei lingurite de sare. Lasam 15 minute.
2.Stoarcem bine dovlecelul de apa care a lasat-o si adaugam ouale, feliile de paine (inmuiate in apa si stoarse bine), boia, sare, piper, patrunjel iar la final pesmetul pentru a face continutul mai pufos.
3.Cu mixul astfel obtinut modelam chiftelutele si le asezam intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Asteptam pana se rumenesc si preparatul este gata.

Mentiuni: Putem servi cu cartofi natur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu