miercuri, 9 decembrie 2015

Vinete umplute cu legume, carne si cascaval

Advertisement

Buget: 17 lei

Ingrediente:
- 2 vinete marisoare
- 250 g carnea tocata
- o ceapa medie
- 250 g ciuperci champignon vrac
- doi ardei galbeni
- 100 g cascaval afumat ras
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 65 min.

Portii: 2

Mod de preparare:
1.Taiem vinetele in doua, pe vertical, in marimi egale. Scoatem miezul din vinete si il pune intr-un vas iar vinetele deoparte.
2.Spalam, curatam ciupercile le taiem fasii, ceapa o taiem marunt si ardeii cubulete mici.
3.Intr-un castron cu putin ulei calim ceapa impreuna cu ardeiul cateva minute. Adaugam miezul de la vinete si o cana de apa. Dupa ce apa a scazut putin punem carnea tocata si amestecam incet. Cand carnea a prins o culoare mai inchisa condimentam cu sare si piper. Mai lasam 3 minute si tragem deoparte.
4.Incingem cuptorul. In tava sau vasul in care se fac vinetele adaugam o cana de apa. Umplem vinetele cu mix-ul din castron iar deasupra presaram  ¾ cascaval. Bagam la cuptor aproximativ 45 minute dupa care servim cu cascavalul ramas deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu