Advertisement
Buget: 15 lei
Ingrediente:
- 400 g mazare
- 300 g carne tocata vita
- 150 ml lapte rece
- 3 linguri faina
- 100 g unt
- nucsoara
- sare
- piper.
Timp de preparare
total: aprox. 80 min.
Portii: 3
Mod de preparare:
1.Intr-un vas fierbem mazarea in apa cu sare timp de 10
minute. Scurgem mazarea de apa si o punem deoparte.
2.Intr-o tigaie incinsa topim 50 g unt si calim carnea
tocata pana cand isi schimba culoarea.
3.Preparam sosul: Topim untul ramas si adaugam faina,
amestecand continuu, circa 5 minute la foc mic. Completam cu lapte, treptat si
amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. Condimentam cu sare, piper si
nucsoara. Lasam pana cand sosul devine gros si luam de pe foc.
4.Intr-o tava adaugam un strat cu carnea calita, un strat cu
mazarea iar peste sosul alb. 5.Dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu