marți, 8 decembrie 2015

Cotlet de porc cu sos rosu

Advertisement

Buget: 21 lei

Ingrediente:
- 5-6 felii cotlet de porc fara os
- 2 ardei capia
- doua cepe
- 2 bucatele de usturoi
- o legatura patrunjel
- 200 g pasta de rosii
- 200 ml vin alb sec
- ulei
- sare
- piper.

Timp de preparare total: aprox. 50 min.

Portii: 3

Mod de preparare:
1.Spalam bine cotletul si il condimentam cu sare si piper. Intr-un vas punem apa, putin ulei si vinul dupa care adaugam cotletul si lasam sa fiarba timp de 10-15 min.
2.Separat preparam sosul: Taiem ceapa rondele si o calim impreuna cu usturoiul taiat marunt si ardeiul taiat cubulete mici. Dupa 3-5 minute completam cu pasta de rosii si fierbem la foc mic 10 minute dupa care tragem deoparte.
3.Cotletul fiert il scoatem deoparte si incingem cuptorul. Intr-o tava unsa cu putin ulei punem cotletul, condimentam cu sare, piper si bagam la cuptor. Lasam circa 10 minute pana prinde culoare, timp in care mai stropim cu putina apa pentru a nu se intari.
4.Servim sosul impreuna cu cotletul avand patrunjelul taiat marunt peste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu