Advertisement
Buget: 24 lei
Ingrediente:
- 450 g file somon
- 6 linguri ulei de masline
- 5 bucatele usturoi
- o jumatate legatura patrunjel proaspat
- o lingurita busuioc uscat
- doua linguri zeama de lamaie
- folie aluminiu
- sare
- piper.
Timp de preparare
total: aprox. 90 min
Portii: 2
Mod de preparare:
1.Curatam pestele de solzi de pe
partea cu pielita si il trecem printr-un jet de apa rece. Stergem somonul cu servetele
de bucatarie dupa care il condimentam cu sare si piper.
2.Separat preparam marinata: intr-un
bol amestecam ustoroiul taiat marunt, uleiul de masline, busuiocul, zeama de lamiaie
si patrunjelul tocat marunt.
3.Adaugam pestele in bol si
trecem pestele prin marinata. Lasam la rece timp de 45 de minute.
4.Intr-un vas termorezistent sau tava
asezam folia de aluminiu apoi infoliem pestele. Adaugam putina apa si dam la
cuptor aproximativ 30-35 minute.
Mentiuni: Se
poate servi alaturi de cartofi copti. Eu am folosit ca si garnitura orez fiert
si a fost foarte gustos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu